Hoog-laag bedden: ideaal in de zorg

We willen allemaal zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen als we ouder worden. Maar dat is niet altijd even makkelijk, zeker niet als jij of je partner ziek wordt. Een normaal bed is dan vaak geen optie, waardoor er een special bed in de slaapkamer (of soms zelfs de woonkamer) geplaatst wordt. Zo’n bed is dan vaak wel heel praktisch, maar het ziet er esthetisch natuurlijk helemaal niet mooi uit. Maar daar is nu verandering in gekomen, want tegenwoordig zijn er ook hoog-laag bedden verkrijgbaar als boxspringbed.

De hoogte die je zelf wenst

Een hoog-laag boxspring kun je verstellen naar de hoogte die voor jezelf (of je partner) het handigst is. Het grootste pluspunt zit hem verder in het design van zo’n bed. Je ziet van de buitenkant namelijk niet dat het een speciaal bed is voor mensen die extra zorg nodig hebben of zelf moeilijk in of uit hun bed kunnen komen. Een hoog-laag boxspring ziet er gewoon heel luxe uit, zodat je slaapkamer ook de warme uitstraling behoudt waar je altijd al zo van genoot.

Verpleging aan bed mogelijk

De hoogte van het bed pas je eenvoudig zelf aan met behulp van de afstandsbediening. Zo maak je rugontlastende verpleging mogelijk. Dat houdt in dat dit bed niet alleen praktisch is voor jezelf, maar ook voor de personen die je regelmatig moeten verzorgen en verplegen. En ook als je gewoon wel wat hulp kan gebruiken bij het dagelijks in en uit bed stappen, dan is een hoog-laag boxspringbed voor jou waarschijnlijk een geweldige oplossing.

Bij Meubel Nieuwe Stijl in Weert kun je terecht voor verschillende van dit soort hoog-laag bedden. Breng eens een bezoek aan hun woonwinkel aan de Roermondseweg 109 en laat je adviseren door echte experts op dit gebied.