Slaapkamertrends

In de slaapkamer breng je een groot deel van de 24 uur die er in een dag zitten door. Aan de ene kant heb je tijdens die donkere uurtjes vooral je ogen dicht en maakt het dus niet zo veel uit hoe je slaapkamer eruit ziet. Aan de andere kant: je wilt wel heerlijk ontspannen kunnen slapen en genieten van alles om je heen als je wakker wordt. Bovendien is praktische opbergruimte ook geen overbodige luxe. Wat zijn daarom de nieuwste trends op slaapkamergebied? Wij hebben wat opvallende zaken voor je op een rij gezet.

slaapkamertrends

Colour blocking in de slaapkamer

Dit is eigenlijk een algehele trend voor 2018 op woongebied. Met colour blocking gaat het om het combineren van opvallende kleuren om zo een gewaagd contrast te creëren. Voor de slaapkamer kun je dan denken aan een basis van verschillende kleuren blauw (van diepblauw tot lichtblauw) voor je bed en bedtextiel. Dat geeft direct een rustgevende uitstraling. Vervolgens maak je een statement met felle en contrasterende kleuren. Bijvoorbeeld in de extra kussens, de muur achter het bed, de verdere meubels of de planten die je in de slaapkamer plaatst.

Zo veel mogelijk ontspannen

Ontspannen en weer opladen zijn sleutelwoorden als je kijkt naar de trends op het gebied van wonen en slapen. Steeds meer zoeken we naar zachtheid en gevoeligheid. We krijgen de hele dag allerlei prikkels te verwerken en dan is het heerlijk om een relaxplek in huis te hebben om even tot rust te komen. En welke plek is daar nu beter voor geschikt dan de slaapkamer? En misschien dat je ook nog een apart hoekje in huis kan creëren waar je bijvoorbeeld lekker een boek kan lezen.

Hoog-laag bedden

Als je ouder wordt, kan het zijn dat je een aangepast bed nodig hebt. Helaas zijn dat meestal niet de mooiste bedden om naar te kijken. Tegenwoordig zijn er luxe boxspringbedden (de zogeheten hoog-laag bedden) verkrijgbaar die je gemakkelijk in hoogte kunt verstellen. Ideaal om in en uit bed te stappen en ook zeer praktisch als je aan bed verzorgd moet worden. Bij Meubel Nieuwe Stijl vind je verschillende hoog-laag bedden. Laat je adviseren door onze experts op dit gebied en breng eens een bezoek aan onze showroom.